بايد بدانيد ساختار دانه برنج نشاسته‌اي است و تا وقتي دانه‌ها به چشم آيند حاوي نشاسته بوده و مصرف بيش از حد آن چاق‌كننده است.

امام صادق عليه السلام می فرماید: نيكى و خوش اخلاقى، شهرها را آباد و عمرها را زياد مى كند.

 

 

ببه گزارش سرویس خانواده جام نیوز، بايد بدانيد ساختار دانه برنج نشاسته‌اي است و تا وقتي دانه‌ها به چشم آيند حاوي نشاسته بوده و مصرف بيش از حد آن چاق‌كننده است. مهم‌تر آن‌كه شستن زياد و آبكش‌كردن برنج به ميزان زيادي از فيبر و ويتامين‌هاي گروه B آن مي‌كاهد و محصول را در مقايسه با برنج كته كم‌ارزش‌تر مي‌كند. خوب است بدانيد مقدار اين ويتامين‌ها در حين شستن دو درصد افت كرده و اگر آب پخت دور ريخته شود به حداكثر مقدار افت يعني 10 درصد مي‌رسد. به همين دليل براي حفظ ريزمغذي‌هاي برنج توصيه مي‌شود آن را به صورت كته پخته و هرگز آبكش نكنيد.در مورد ته‌ديگ برنج هم، خشك و برشته‌شدن آن باعث كاهش مواد نشاسته‌ايش نمي‌شود و مهم‌تر آن‌كه درصد زيادي از روغن غذا در ته‌ديگ نفوذ كرده و آن را پرچرب و پركالري‌تر از پلو مي‌كند.  بعضی از "ویتامین‌های گروه B" حساس هستند وقتی که برنج را به صورت آبکش استفاد می‌کنیم از بین می‌روند پس بهتر است برنج به صورت کته مصرف شود. این ویتامین‌ها محلول در آب هستند و در سوخت وساز بدن نقش مهمی دارند. وقتی که برنج را خیس و یا آب کش می‌کنیم ویتامین‌های گروه B در اثر خیس کردن از بین می روند. علت این امر به دور ریختن آب برنج در زمان آب کش کردن آن برمیگردد.

 

گروه خانواده جام نیوز/ 2014

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه